3 броя Eрихонска Роза, Пустинна роза (Selaginella lepidophylla)

3 броя Eрихонска Роза, Пустинна роза (Selaginella lepidophylla)
3 броя Eрихонска Роза, Пустинна роза (Selaginella lepidophylla) 3 броя Eрихонска Роза, Пустинна роза (Selaginella lepidophylla) 3 броя Eрихонска Роза, Пустинна роза (Selaginella lepidophylla)
Код на продукт: Desert Rose 3
Наличност: 3
Цена:
25.00 лв
Количество:  
   - ИЛИ -   

Попадали ли сте до сега на нещо толкова невероятно!

Носи късмет в дома и офиса!

Пустиннатароза се използва в вуду и кубинските ритуали за генериране на любов, късмет и пари. Ако я има човек, се казва, че тя абсорбира отрицателната енергия. Растението често се предава от поколение на поколение, защото символизира раждането, смъртта и възкръсението. И затова се появява по Коледа и Велик ден и заедно с другата украса допълва коледната и/или великденската трапеза/атмосфера със своите зелени цветове.

Къщата, в която се съхранява Розата от Ерихон, е благословена с изобилие и щастие. В свежо състояние тя освежава въздуха и поглъща цигарения дим, а там, където се съхранява в сух вид, не се задържат никакви паразити.(Розата във сухо състояние, след като се изпълни с влага)

Розата на Ерихон (Selaginella lepidophylla) е едно пустинно растение, класифицирано като нещо между мъх и папрат, според Т. Омбрело д-р, професор по биология. Родено в югозападната част на САЩ, това малко растение прекарва повечето от времето си навито в суха малка топка. В действителност, то изглежда мъртво, но когато дойде пролетта и дъждовете, розата на Ерихон бързо абсорбира влагата и се разтваря и изправя, ставайки зелена и буйна. Поради тази причина, също така тя често се нарича възкръсващото растение. Когато розата на Ерихон използвала по-голямата част от влагата, тя заспива отново, връщайки се до кафявявата си къдраволистна форма.

Размножаване: чрез спори

Как да се грижите за Розата на Ерихон:

Никога не сте предполагали, че грижите за едно растение могат да бъдат супер лесни! Растението, за което става въпрос, е по-старо и със сигурност по-издръжливо дори и от динозаврите. Това растение е удивително. Латинското му наименование е Selaginella lepidophylla и съществува тук на земята от 290 милиона години насам.

Други негови наименования са: „Възкръсващо растение”, „Розата на Ерихон”, „Розата на Джерико”, Растение динозавър, Пустинна роза. Това е перфектното растение за всички, които няма как да опазят растенията си зелени и живи.

Растението е подходящо за офис като настолно цвете. Ако го забравите за около 50 години, то пак ще се съживи, след като най-накрая се сетите да го полеете.

Растението се нуждае единствено от много слънчеви лъчи и от време на време канче вода. За броени часове то се превръща от спаружена пресъхнала топка в живо зелено растение. Този процес може да се повтаря колкото пъти поискате, и то винаги ще оцелява.Трудност: Лесно за отглеждане

Инструкции
неща, които ще Ви трябват:

  • Контейнер, в който да се сложи вода
  • Камъчета / чакъл
  • ВодаИзберете добро изложение на Вашата роза от Ерихон. Дръжте я далеч от горещи течения, които може да я направят крехка, като от нагревател (отдушник), и не го поставяйте под прозорец, където ще бъде изложено на преките лъчи от слънцето, тъй като това може да накара зеления цвят на растението да избледнее, когато тя е разтворена. Леко топлите температури са най-добрите. Розата на Ерихон не се нуждае от почва, така че можете да я поставите в декоративен контейнер, който да задържа вода.
Поставете слой от чакъл в долната част на вашия контейнер. Растението има нужда да си почива на чакъл и да не се потапя във вода, тъй като това може да доведе до развитието на мухъл.
Добавете вода в контейнера, така че едва да покрива чакъла. Поставете розата на Ерихон на чакъла с лице листата нагоре. Изчакайте, докато розата на Ерихон се изправи, което ще отнеме около 6-8 часа.
Извадете растението от водата след максимум три дни или премахнете водата, тъй като ще трябва то да се възвърне в латентното си състояние по това време. Растението, когато е в дивата природа, обикновено не се снабдява с вода за по-дълго от три дни. В допълнение, там по никакъв начин това растение не може да съхранява вода, така че основното му естествено състояние е пасивно. Ако се остави във вода за твърде дълго, растението ще започне да развива мухъл или гниене.

Съвети и предупреждения:
Розата на Ерихон може да се запази в спящо състояние за дълго време дори десетилетия. Можете да я поставите на рафт или в кутия и да я извадете, за да я покажете с цел или специален повод, а след това да я върнете обратно там, където я държите за съхранение, когато отново става в спящо състояние. Може да се съхранява в отворен стъклен аквариум или отворена прозрачна кутия.

Тагове:
Версия: Мобилна / Стандартна