Свято дърво или PALO SANTO

PaloSantoNatur 1000x800crop

Свято дърво или Palo Santo е билo използванo oще от инките за религиозни, духовни и здравни цели. На испански език името буквално означава „Свято Дърво“. Смята се, че то очиства пространството от негативни енергии, пречиства духа и аурата.

Пало Санто се е изгаряло по време на шамански церемонии заради неговите лечебни свойства и способност да почиства енергетично. То се цени много в езотериката. Подходящо е при подготовка за медитация и дава възможност за по-дълбоко свързване към източник. Пало Санто увеличава креативността и носи късмет на тези, които са отворени за неговата магия.

Тук можете да поръчате

Пало Санто традиционно се използва за облекчаване на обикновените настинки, грипни симптоми, стрес, астма, главоболие, тревожност, депресия, възпаление, емоционална болка и др. Неговото масло може да се използва за масаж.
Клоните на Пало Санто могат да се варят в гореща вода и получената течност да се пие като чай. Дървените съчки са идеални за успокояване на имунната и нервната системи, за по-бързо възстановяване от заболяване. Под формата на етерично масло, те са чудесни за облекчаване на физическа болка и възпаление.

Димът на святото дърво има сладък, топъл аромат, който напомня на тамян с нюанси на кокос, канела, мента и цитрусови плодове. Често се използва в малки количества като съставка в смеси от тамян. Ароматът се смесва чудесно с всички видове копалови смоли, сандалово дърво, ванилия, балсами, бензоин и т.н.

Димът предпазва от комари и други летящи насекоми.

 Тук можете да поръчате

Семейство: Burseraceae, Bursera graveolens
Произход: Южна Америка, най-вече тропическите гори на Перу
Употребявани части: дървесина
Описание на аромата: топъл, деликатно сладък, розово-горист
Емоционални атрибути: почистване, пречистване, сила
Козметични Употреба: парфюмерия, ароматерапия
Кулинарни Употреба: ароматна добавка за хранително-вкусовата промишленост
Лекарствени атрибути: горчив антисептик, използвани за намаляване на напрежението, на възпалението и да се контролиране на конвулсии. Лекува акне, рани и дерматит
Природен елемент – въздух
Магическите асоциации: Късмет
Астрология асоциация: Близнаци, Дева, Водолей
Планета: Меркурий
Сезон: Пролет, лято
Етерично масло: Добива се чрез парна дестилилация, макар и много трудно

Самото дърво е лесно разпознаваемо заради ярките зелени листа, присъстващи по време на дъждовния сезон и белезникавата сива кора. В южна Америка използват дървесината в производството на чай и тамян.

Заради повишеното търсене и опасността от изчезване, дървесина се събира единствено под държавен надзор. Клони и дървесина от Пало Санто често се събират от земята, без да се унищожават дървета. За последните пет десетилетия, дървесината Пало Санто се използва в строителството на подове, мебели и палуби. Подовете, направени от Пало Санто, имат специфичен и зашеметяващ аромат, освобождаван от растителните масла в дървото, който остава в продължение на няколко години.

 

Употреба:

Използвайте една свещ, кибритена клечка или запалка за да възпламените съчка Пало Санто. Задръжте я под наклон от около 45 градуса като насочите върха й надолу към пламъка. Оставете я да гори за около 30 секунди до 1 минута и след това угасете пламъка. Може да палите парчето многократно.

Когато приключите, поставете съчката в купа и изчакайте пламъкът да угасне сам. Винаги бъдете с повишено внимание, когато се работите с огън.

Използвайте на вашето работно място, в дома ви, в колата, в банята и навсякъде, където има нужда от чиста енергия. Богатият му аромат също ще донесе мир и яснота на съзнанието, добри чувства.


Информацията не е предназначена за медицински съвет или за използване като диагностика или лечение на здравен проблем или като заместител на консултация с лицензиран медицински специалист.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(0)
Translate »
error: Съдържанието е защитено !!