Картика, тибетска риутална брадва, нож, антика! Kartika
Имате въпроси или желаете да поръчате?

Оставете телефонен номер и ще се свържем в удобно за вас време!

compare_arrows0
В наличност
Картика, тибетска риутална брадва, нож
Картика, тибетска риутална брадва, нож
  • favorite_border
  • compare_arrows

Картика, тибетска риутална брадва, нож


star_borderstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
0 мнения
45.00лв.
chat
  • Вход МагазинЕзотерика
  • Модел: kartikaVajra
  • Наличност: В наличност
remove_circle_outlineadd_circle_outline

Антика, тибетска риутална брадва, нож

Произход Непал

Размери: 11 х 8 см

Други наименования kartri, katari, Tib. gri-gug, trigug или drigug

Нож или брадвичка с ритуално предназначение, използван в тантрическите церемонии на будизма на Ваджрайана. Споменава се като "един от най-характерните атрибути на гневните тантрически божества".  Известен още известен като "нож на дакини". 

Острието е плоско и заострено, с извита кука на външния си край, което дава възможност за раздробяване при рязане, изстъргване и издърпване. (класическата форма на нож за месо)
Неговата дръжка е прикрепена към горния ръб на острието или чрез листообразна златна стойка или широко отворена уста на златна макара, а горната част на дръжката е запечатана от половин вайра.
 
Традиционната интерпретация на куката е тази на "куката на състраданието". Чрез нея се извличат същества от циклите на трансмиграцията, както и издърпване от страданията, пречупване на егоцентричното докато се ръководи от диамантената яснота на вайрата.
 
Картиката се използва за символизиране на прекъсването на всички материални и светски връзки и често е коронована с вайра(важра) за която се казва, че унищожава невежеството и по този начин води до просветление.
Друго по-нюансирано тълкуване казва, че "картика представлява разделянето на нечистотиите (klesha avarana) от знанието (jneya avarana), които пречат на пътя на просветлението".
Като цяло картика се използва се за прерязване на човешките затъмнения,включително "гордост, липса на вяра, липса на преданост, разсейване, невнимание и скука", за да се напредва по духовния път, 

Няма мнения за този продукт.

Най-купувани

more_vertБлагороден тамян Oman Ecclesia (Boswellia sacra) 10 гр.  арабски бял тамян
2.00лв.

star_borderstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
Повече инфо
Благороден тамян Oman Ecclesia (Boswellia sacra) 10 гр. арабски бял тамянclose

Един от най-качествените и ценни сортове Boswellia с приложение в медицината, козметиката и езотериката.Арабски бял тамянОпаковка 100 грама: цена 17 лв.Опаковка 500 грама: цена 65 лв. Oman Ecclesia е един от най-добрите и най-чистите тамяни в света. Благородният сакрален тамян Oman Ecclesia (Boswellia sacra) e един отличен, светъл тамян от родината на там..

more_vertБлагородна Смирна, миро, (Commiphora myrrha) 10 гр.
3.00лв.

star_borderstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
Повече инфо
Благородна Смирна, миро, (Commiphora myrrha) 10 гр.close

Благородната Смирна с отлично качество от Сомалия.Опаковка 100 грама: цена 25 лв.Опаковка 500 грама: цена 85 лв. Изпуска бял плътен дим с освежаващо действие. Има много фин и запомнящ се балсамен аромат.  Смирната има много добро психо-емоционално въздействие. Успокоява мислите и отстранява тревогата, премахва объркването в мислите и позволява на човек да се справи добре с тежки сит..

more_vertТонка боб (dipteryx odorata)
1.00лв.

star_borderstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
Повече инфо
Тонка боб (dipteryx odorata)close

Екзотичина подправка от Южна Америка, тонка боб е семенце, което е прекрасна добавка към сладкиши, кремове, бисквити, торти. Има дъх на ванилия, бутер карамел, бадеми и мока, може би дори на приятно парфюмиран тютюн и амбра, примесени с ухание на сено и сандалово дърво. Ползва се основно във висшата гастрономия, поради своята екслузивност и сравнително висока цена.   Диворастящото дърво ..